viernes, 21 de mayo de 2010

Bacalao picanton



ESPAÑOL

Mira que es complicado y a la vez fácil este plato. El bacalao, que se compra salado, tiene que estar como minimo 1 dia en agua para de-salar. Cambiar el agua 3 veces al dia, y todo esto dentro de la nevera. Si, asi es, todo en un ambiente frrrrrrio.

Yo no lo hice, y salió salado. Pero las patatas dulces le dieron el toque final. Bueno, se frie el pascadito, ya sabeis, aciete de oliva, gindilla, ajo y perejil. Una vez que esté el pescado, lo retiras y en el mismo aceite preparas las patatas. Juntas todo y le hechas un poquito de chillisaus.....que bueno! (las patatas estuvieron en el horno primero)


HOLANDÉS

Dit zou een zeer makkelijk te bereiden dish zijn, als je niet eerst dagenlang de kabeljouw in KOUD water zou moeten ontzouten. Elke dag minimaal 3 x water verschonen. En in de koelkast laten.

Dat laatste heb ik niet gedaan. Resultaat? tikkeltje aan de zoute kant, maar de zoete aardappelen maakten het toch goed. Eerst de vis in de pan, geen boter!! maar olijfolie. In de olie, veel, heel veel knoflook, peterselie en spaanse peppers. Als de vis gaar is, op het bord, en de aardappelen in dezelfde pan laten doorbakken. Het geheel vervolgens voorzien van een laagje chillisaus en smullen maar. (aardappelen waren natuurlijk eerst een tijdje in de oven geweest)

No hay comentarios:

 
Site Meter